Laatste nieuwsberichten

Jeroen Bosch Ziekenhuis rookvrij

Jeroen Bosch Ziekenhuis rookvrij

Het blijft een vreemd gezicht: rokende mensen voor een organisatie waar alles draait om gezondheid. De ernstige en soms zelfs dodelijke gevolgen van het roken worden dagelijks in het ziekenhuis gezien. Inmiddels heeft een aantal ziekenhuizen in Nederland besloten om hun terrein rookvrij te maken.

Roken in ziekenhuizen is al langer niet toegestaan. Maar steeds ziekenhuizen willen dat er helemaal niet meer wordt gerookt, ook niet op het ziekenhuisterrein zelf. Het Medisch Centrum Leeuwarden besloot vorige maand geheel rookvrij te worden. Ook het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) heeft deze beslissing genomen. Hoe we dat precies gaan doen, wordt de komende tijd uitgewerkt met JBZ’ers en mensen in onze omgeving. Het is de bedoeling dat we stap voor stap een rookvrij terrein gaan realiseren.

“We vragen aan iedereen of ze willen meedenken hoe we ons terrein rookvrij kunnen maken. Je kunt natuurlijk zeggen, ‘morgen mag hier niemand meer roken’, maar zo werkt het natuurlijk niet”, zegt gynaecoloog Jacques Dirken. Hij is ambassadeur van de landelijke campagne ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ en lid van de werkgroep JBZ rookvrij. “Het is nu eenmaal een verslaving en we willen mensen ondersteunen bij het stoppen. Zoals we nu ook doen met de ‘stoppen met roken’- cursussen in het JBZ. Daarnaast moeten we maatregelen treffen die het roken op ons terrein ontmoedigen.”  

Printen
Please login or register to post comments.