Laatste nieuwsberichten

Nederland zonder zorg? Studenten quickscan

Nederland zonder zorg? Studenten quickscan

Al langere tijd ontvangt NU'91 signalen dat de stage-omstandigheden voor scholieren en studenten verpleegkunde suboptimaal zijn.

Om meer inzicht te krijgen in de omvang en ernst heeft NU'91 een QuickScan ontwikkeld in de vorm van een online vragenlijst die NU online staat en via onderstaande link is te benaderen. Als aangesloten vereniging van NU'91 die opkomt voor de belangen van verpleegkundigen en verzorgenden wil ik jullie allemaal vragen en aanmoedigen om binnen jullie eigen netwerk en via social media aandacht te vragen voor deze vragenlijst en vooral het invulllen daarvan. We willen een eerlijk en compleet beeld. We zijn daarnaast ook op zoek naar positieve ervaringen en onderwerpen die kunnen worden verbeterd. Nadrukkelijk: en ik hecht er veel waarde aan om te vermelden, is het geen zwart boek of poging om misstanden aan te kaarten. Daar is deze QuickScan niet voor bedoeld. Over de uitkomsten gaan we met veldpartijen in gesprek. Hoor en wederhoor dus. 

Meer info over de actie "Nederland zonder zorg" van NU'91

Wacht Nederland met actie tot er geen verpleegkundigen en verzorgenden meer zijn? Dit moet er gebeuren om te voorkomen dat Nederland zonder verpleegkundigen en verzorgenden komt te zitten. Werkdruk Grenzen stellen aan uit te voeren taken is een eerste stap om de werkdruk aan te pakken. Er moeten duidelijke afspraken komen tussen zorgprofessionals en werkgevers over wat wel, maar ook wat niet gedaan wordt. Oneigenlijke taken en onnodige administratie moeten weg uit het takenpakket! Waardering NU’91 daagt de werkgevers uit om bij de komende onderhandelingen met nu’91 een categorale cao af te sluiten. met als doel de professionele autonomie van zorgprofessionals met een verpleegkundig of verzorgend beroep te vergroten. Het is de hoogste tijd het oude model van collectieve arbeids- overeenkomsten te verlaten. met een categorale cao met daarin afspraken specifiek voor zorgprofessionals met een verpleegkundig of verzorgend beroep, maken we een stap in de goede richting om de arbeidsverhoudingen te moderniseren en te professionaliseren. Opleiding Zorgopleidingen voor verpleegkundigen en verzorgenden mogen geen studentenstop hebben. Integendeel, het college- en schoolgeld moet gehalveerd worden voor zorgstudenten. Er moet een optimaal opleidings- en leerklimaat voor zorgstudenten komen met voldoende stageplaatsen. Imago Er moet een landelijke imagocampagne gestart worden. Een imagocampagne in breedste zin van het woord. Een campagne voor alle zorgsectoren, die is vormgegeven vanuit het verpleegkundig en verzorgend beroep.  

Printen
Please login or register to post comments.