Laatste nieuwsberichten

‘Zorg op maat voor iedereen’ centraal tijdens 7e Week van de Longen

‘Zorg op maat voor iedereen’ centraal tijdens 7e Week van de Longen

Van maandag 9 tot en met donderdag 12 april organiseren het Longfonds, longartsenvereniging NVALT en NRS, het Nederlands Respiratoir Samenwerkingsverband, de Week van de Longen in de Heerlickheijd van Ermelo.

Tijdens deze unieke week komen longartsen, zorgverleners, onderzoekers en longpatiënten samen om de laatste ontwikkelingen op het gebied onderzoek en zorg met elkaar te delen. Dit jaar is het thema van de week ‘zorg op maat voor iedereen’. Zo wordt aandacht gevraagd voor de ruim 1 miljoen mensen in Nederland die leven met een chronische longziekte.

Uitgebreid programma

De Week van de Longen bestaat uit de nascholingsweek van de longartsen (maandag en donderdag), aangevuld met een ontmoetingsmoment voor alle professionals (dinsdag en woensdag) die betrokken zijn bij onderzoek en/of zorg op het gebied van longen. Voor de 7e editie van dit jaarlijkse evenement is een afwisselend programma samengesteld. Er zijn lezingen van longonderzoekers, kinderlongartsen, longfunctie-analisten, huisartsen en fysiotherapeuten. Op woensdag is er een publieksprogramma speciaal voor mensen met een longziekte en hun naasten. Onderzoekers vertellen patiënten in begrijpelijke taal over de laatste ontwikkelingen op het gebied van longonderzoek en nieuwe behandelmethoden. Het Longfonds en andere patiëntenorganisaties zijn dan ook aanwezig.

Publieksprijs

Ook dit jaar kan er worden gestemd voor de publieksprijs. Online wordt een top 3 samengesteld door te stemmen op één van de vijf onderzoekers die genomineerd zijn voor de Publieksprijs. Bezoekers van de Week van de Longen kiezen vervolgens welk longonderzoek de Publieksprijs van € 2.500,- verdient.

Ruim 1 miljoen

In Nederland leven ruim 1 miljoen mensen met een chronische longziekte. Bekend zijn astma en COPD, maar er zijn ook zeldzame ziekten zoals PCD en ALPHA-1. Onderzoek naar deze ziekten levert een bijdrage aan de behandeling en de zorg van deze ziekten. Tijdens deze Week van de Longen treffen artsen, onderzoekers, zorgverleners en patiënten elkaar om aandacht te vragen voor mensen met een longziekte, en samenwerken om hen een beter leven te kunnen bieden.

Meer informatie

In onze agenda staat meer informatie over de Longdagen

Persbericht Longfonds, NVALT, NRS
Printen
Please login or register to post comments.