Komende evenementen

Evenement datum: 18-1-2019 Exporteren evenement
Cursus Interpretatie Cardiopulmonale Inspanningstests (CPET) 2019

Cursus Interpretatie Cardiopulmonale Inspanningstests (CPET) 2019

Cardiopulmonale inspanningstests vormen een essentieel onderdeel van inspanningsdiagnostiek en op maat gesneden trainingsprogramma’s.

Ze dragen bij aan een goede evaluatie van de trainingsresultaten en maken training effectiever. Echter de interpretatie van deze tests is niet eenvoudig vanwege de verscheidenheid aan gegevens en parameters. Om deze reden willen wij u graag uitnodigen voor onze cursus interpretatie cardiopulmonale inspanningstests.

De cursus staat onder leiding van Dr Tim Takken en Dr Erik Hulzebos. Beiden zijn werkzaam als medisch fysioloog in het Universitair Medisch Centrum Utrecht en hebben veel ervaring met uitvoer en interpretatie van CPETs.
De cursus is gericht op iedereen die cardiopulmonale inspanningstests uitvoert en diegenen die via een bijscholingscursus hun kennis actueel willen houden.

Leerdoelen

  • De belangrijkste CPET parameters weten te benoemen en te bepalen;
  • Kennis hebben van normale cardiopulmonale respons tijden inspanning en herstel;
  • State-of-the art inspanningsprotocollen kennen inclusief de voor- en nadelen hiervan;
  • Oefenen met interpretatie van CPET parameters, waarbij de cursist na afloop van de cursus inzicht heeft in patroon herkenning van pulmonale, cardiale en musculaire inspanningsbeperkingen door middel van de 9 Wasserman grafieken;
  • De belangrijkste elementen van rapportage/verslaglegging van een CPET weten te benoemen.

Korte cursusinformatie

Datum: 18 januari 2019 (Utrecht)
Aanvang: 9:00 uur, Einde 17:00 uur
Duur: 1 daagse cursus
Plaats: Utrecht (NL) –
Investering: € 295,- (inclusief verzorging en cursusmateriaal)
Docenten: Dr Tim Takken en Dr Erik Hulzebos
Doelgroep: Sportartsen (VSG/SKA), cardiologen (NVVC), kinderartsen (NVK), algemeen fysiotherapeuten (KNGF), sportfysiotherapeuten (NVFS), hartfunctielaboranten (SBHFL) en inspanningsfysiologen en overige geinteresseerden.
Accreditatie: Deze cursus is aangemeld bij KABIZ

Meer informatie en aanmelden

Informatie: meer informatie in de brochure: CURSUS CPET APRIL 2017 .

Aanmelden: Aanmelden kan via het digitale registratieformulier. Indien u problemen ondervindt bij de digitale registratie kunt u uw gegevens ook email naar info@physiology-academy.nl.

Cursus 18 januari 2019: Vooraanmelding open

Deze scholing wordt tevens onder auspiciën van de Dutch Chapter van CPX-international georganiseerd.

Incompany: Het is mogelijk deze training incompany te organiseren. Mocht u hier in geïnteresseerd zijn of meer informatie hierover willen, dan kunt u contact opnemen met The Physiology Academy via info@physiology-academy.nl

Printen

x