Laatste nieuwsberichten

Combinatielidmaatschap ERS-NVLA

Combinatielidmaatschap ERS-NVLA

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 15 april 2016 is er door de aanwezige leden, met een positief eindresultaat, gestemd over het voorstel voor een combinatielidmaatschap ERS-NVLA. Wij willen jullie vragen dit bericht goed door te lezen en deze ook bij collega’s onder de aandacht brengen.

De ERS heeft haar lidmaatschapsstructuur gewijzigd en bieden nationale verenigingen een combinatielidmaatschap aan, tegen een zeer gereduceerd tarief, voor al hun leden. De ERS kan op deze manier nieuwe leden werven en daarmee hun achterban vergroten, op deze manier kunnen zij, ook politiek gezien, nog meer invloed uitoefenen wereldwijd. Andere verenigingen zoals de NVALT en de ARTP maken al gebruik van een dergelijk samenwerkingscontract.

In eerste instantie zouden longfunctieanalisten dit combinatielidmaatschap alleen aan kunnen gaan via de NRS (Netherlands Respiratory Society), maar na enig aandringen is het ons gelukt ook voor NVLA leden dit aanbod te bedingen. Met ingang van 1 juni 2016 wil de NVLA al haar leden een ERS-NVLA combinatielidmaatschap aanbieden. Het ERS lidmaatschap zal, tegen een tarief van €20 per jaar worden aangeboden, bovenop de gebruikelijke NVLA lidmaatschapskosten. Om deze optie mogelijk te maken hebben wij als NVLA met de ERS afgesproken dat het combinatielidmaatschap automatisch voor alle leden zal gelden, als een lid geen gebruik wil maken van dit lidmaatschap zullen zij dit kenbaar moeten maken door middel van de optie ‘opt-out’ en alleen lid van de NVLA blijven. Vanaf 20 april 2016 zal deze ‘opt-out’ optie beschikbaar zijn op de NVLA website, onder de kop; ‘Mijn NVLA: mijn gegevens’. Er is mogelijkheid tot en met 31-05-2016 om dit aan te geven. Indien je als NVLA lid niet kan inloggen op de website dan verzoeken wij je om zo snel mogelijk een mail te sturen naar media.nvla@gmail.com, onze webmaster zal proberen de mails ook met voorrang in behandeling te nemen maar we vragen begrip als dit wat langer duurt.

De voordelen van het combinatielidmaatschap voor de leden van de NVLA:

  • Alle leden krijgen digitale toegang tot de European Respiratory Journal (ERJ).
  • Alle leden ontvangen wekelijks de ERS nieuwsbrief; ERS weekly newsletter.
  • Alle leden krijgen digitale toegang tot de European Respiratory Review (ERR), Breathe en Monograph.
  • Bezoek aan een ERS congres levert 18 geaccrediteerde scholingspunten op in Kabiz.
  • De ERS E-learning kan gratis gevolgd worden via de website van de ERS, deze levert 0.5 tot 2 geaccrediteerde scholingspunten op in Kabiz.

Als aanvulling nog de antwoorden op een aantal vragen die gesteld werden door de leden tijdens de ALV:

  • Als je dit jaar niet kiest voor de opt-out optie (dus het combinatielidmaatschap aangaat) ben je automatisch lid, het jaar erop is er weer de mogelijkheid om aan te geven of je het lidmaatschap zou willen beëindigen. De NVLA zal hiervoor een herinnering sturen. Het lidmaatschap bij de ERS ga je aan voor een heel jaar vanaf het moment van inschrijven door de ERS (dit zal in het geval van het ERS-NVLA lidmaatschap in de eerste week van juni 2016 zijn).
  • Als er nu wordt gekozen voor de opt-out optie dan is dat direct voor de komende 6 jaar (wij gaan als NVLA het contract met de ERS voor 6 jaar aan).
  • NVLA leden nu nu al lid zijn van de ERS en hebben gekozen voor een 1 of 3-jarig lidmaatschap dat op 01-06-2016 nog minimaal 6 maanden duurt worden door de ERS gecompenseerd met een voucher ter waarde van de resterende lidmaatschapskosten. Deze voucher kan besteed worden in ruil voor ERS services (zoals registratie voor ERS activiteiten en voor het aanschaffen van boeken in de shops van de ERS).
  • Tijdens de ALV kwam de vraag of je als young-member (< 35 jaar) nog steeds gratis lid bent van het ERS. Deze categorie van het lidmaatschap is vanaf nu niet langer beschikbaar. Echter, huidige NVLA leden onder de 35 jaar die op dit moment nog beschikken over een ERS membership hoeven de €20 niet te betalen tot aan het moment dat het 35-silver-membership afloopt. Voor nieuwe ERS-NVLA leden onder de 35 geldt deze regel niet meer. Aanvulling: leden onder de 35 jaar die nu lid zijn kunnen nu kiezen voor de opt-out optie, aangeven via de nvla.nl, op het moment dat het lidmaatschap bij de ERS afloopt (als de leeftijd van 35 jaar is bereikt) kunnen zij, zolang wij als NVLA een contract hebben met de ERS, alsnog lid worden tegen het tarief van 20 EUR per jaar.

Meer veelgestelde vragen

Van de ERS ontvingen we nog een reeks antwoorden op veel gestelde vragen. U kunt deze antwoorden hier lezen (engelstalig) Vriendelijke groeten, Namens het bestuur van de NVLA, Loes Wansing          

Printen
Please login or register to post comments.