Laatste nieuwsberichten

Duiven met rugzakjes meten Londense luchtkwaliteit

Duiven met rugzakjes meten Londense luchtkwaliteit

Een technologie-bedrijf in Londen heeft tien duiven losgelaten om de luchtkwaliteit in de stad te meten, meldt de BBC. De duiven dragen kleine rugzakjes van Plume Labs die stikstofdioxide, ozon en andere vluchtige verbindingen monitoren. Via een Twitter-account worden inwoners op de hoogte gehouden van de luchtkwaliteit.

Inwoners van Londen kunnen tot woensdag hun locatie naar @PigeonAir tweeten en zo te horen krijgen hoeveel verontreiniging er geregistreerd is in hun omgeving. Daarnaast is het mogelijk om via een live kaart te volgen waar de duiven vliegen.

Idee

Het idee komt van Pierre Duquesnoy en Matt Daniels, die bij het marketing- en technologie-bedrijf Digitas LBi werken. Zij deden met het idee mee aan Twitter's #PoweredbyTweets-wedstrijd en wonnen in de categorie 'Los een probleem op'. Voor het project worden wedstrijdduiven gebruikt. Een dierenarts controleert of de duiven niet teveel stress ervaren.

Doel

Volgens Plume Labs overlijden jaarlijks tienduizend mensen in Londen door luchtverontreiniging, een onderzoek uit juli 2015 bevestigt dit. Plume Labs hoopt met het duivenproject inwoners van Londen te tonen welke effecten luchtverontreiniging op hen heeft, zeker tijdens de spits. De campagne heeft als doel inwoners van Londen aan te moedigen om bètatesters te worden voor een draagbare versie van Plume Lab's systeem om luchtverontreiniging te meten.

Pigeons fighting pollution: Simply tweet your London area to@PigeonAir & we'll tell you how toxic it is!

Printen
Please login or register to post comments.