Laatste nieuwsberichten

Een woordje van

Terwijl de zomer van 2023 zijn einde nadert, is dit weer een moment om terug te kijken naar de afgelopen weken. Door spreidingen van vakanties was het soms iets lastiger om met elkaar in contact te blijven, maar van ‘komkommertijd’ is nu geen sprake meer. Om ervoor te zorgen dat je volledig up-to-date bent, hebben we weer wat informatie op een rijtje gezet.

 

Als jullie de website een beetje in de gaten hebben gehouden, hebben jullie kunnen zien dat commissie Media niet stil heeft gezeten. De afgelopen weken hebben zij diverse aanpassingen doorgevoerd op de website en enkele belangrijke nieuwsberichten geplaatst.  Binnenkort komt daar nog een nieuwsbericht bij met het meerjarenplan van de NVALT  “Op weg naar toekomstbestendige longzorg”. Dus zorg dat je de website in de gaten blijft houden.

 

Wist je al dat er nieuwe richtlijnen aankomen betreffende het meten van longvolumes? Ook hiervan is een nieuwsbericht te vinden op de website. Dit zou belangrijk voor je kunnen zijn als je in de toekomst je protocollen moet gaan herzien of een visitatie ondergaat. Op dit moment zijn nagenoeg alle Engelstalige richtlijnen terug te vinden op de website. Als bestuur ontvangen we wekelijks mails met vragen waarom de protocollen zijn verdwenen op de website. De protocollen voldeden echter niet meer aan de laatste richtlijnen. Commissie kwaliteit gaat dit najaar aan de slag om te kijken hoe we aan jullie vraag tegemoet kunnen komen met bijvoorbeeld een Nederlandstalig sjabloon. De Nederlandse versies van de ATS-ERS richtlijnen, die reeds beschikbaar zijn, zullen zo spoedig mogelijk weer worden toegevoegd aan de website.

 

Een aantal leden van de commissie internationale contacten en collega longfunctie analisten bezoekt op dit moment het ERS congres.  In de nieuwsbrief september 2023 die de cic heeft geschreven een overzicht met interessante sessies. Deze zal deze week op de website verschijnen. Mogelijk te laat voor de mensen die de ERS bezoeken, excuus, maar mogelijk interessant om op de ERS website terug te zoeken.

Nogmaals enkele belangrijke data om te noteren in je agenda.

Woensdag 11 oktober: Leerlingen dag. Aanmelden door reactie op mail die je als leerling hebt ontvangen.

Woensdag 1 November: (Hybride) Vergadering NVALT SLF einde middag/avond. Indien een van je longartsen lid is van deze sectie en deelneemt aan deze vergadering kan hij/zij  een longfunctie analist mee nemen naar deze bijeenkomst.

Vrijdag 3 november: Bijscholingsdag Ede. Aanmelden pasafgestudeerde kan tot 10 oktober door een mail te sturen naar voorzitter@nvla.nl.

Vrijdag 22 maart 2024: ALV en ERS review.

Als laatste wil ik jullie bedanken voor jullie respons op het verzoek de enquête georganiseerde scholingen NVLA te retourneren. Reacties zijn nog steeds welkom. Mocht je interesse hebben in een functie binnen het bestuur, bijvoorbeeld als penningmeester ( Lianne zou graag, met een warme overdracht, het stokje overdragen in 2024) of algemeen bestuurslid, laat het ons vooral weten!!

Namens het bestuur NVLA.

Anita Jansen

Voorzitter NVLA

 

Printen
Please login or register to post comments.