Laatste nieuwsberichten

Geen eenmalige fooi in plaats van structurele loonsverhoging; teken de petitie!

Geen eenmalige fooi in plaats van structurele loonsverhoging; teken de petitie!

Op 28 september jongstleden heb je van je werkgever een brief ontvangen met de mededeling dat je een extra eenmalige loonuitkering ontvangt in december van dit jaar. De boodschap wordt gebracht alsof het een extraatje is. Niets is minder waar.

NFU voert loonsverhoging niet door

In juli 2015 werd tussen vakcentrales en overheidswerkgevers een loonruimteovereenkomst gesloten. Daarbij is onder andere afgesproken de salarissen structureel met 1,4% te verhogen als compensatie voor de verlaging van het werkgeversdeel in de premie voor de pensioenopbouw. Deze structurele loonsverhoging had je per 1 januari van dit jaar moeten ontvangen. Dat is niet gebeurd. De eenmalige loonuitkering die je werkgever nu aanbiedt is een fractie van wat ze op grond van de loonruimteovereenkomst zouden moeten uitkeren en daarmee wat ons betreft een regelrechte sigaar uit eigen doos.

Kort geding

In de zomer hebben vakcentrales een kort geding tegen de NFU aangespannen om nakoming van de loonruimteovereenkomst te eisen. Onze eis is afgewezen omdat er volgens de rechter nader feitenonderzoek nodig is waarvoor een kort geding niet de aangewezen route zou zijn. We hebben herhaaldelijk geprobeerd om in goed overleg tot een goede doorvertaling van de loonruimteovereenkomst te komen. De NFU heeft geen enkel signaal gegeven dat zij serieus bereid is invulling te geven aan enige vorm van open en reëel overleg.

Petitie

Wij vinden deze gang van zaken onacceptabel. Wat zijn afspraken waard wanneer ze eenzijdig terzijde kunnen worden gelegd? Om de werkgevers duidelijk te maken dit niet door de beugel kan, houden we een petitie onder alle medewerkers van de academische ziekenhuizen. Wij roepen je dan ook op deze te ondertekenen zodat we met z’n allen een duidelijk signaal kunnen afgeven aan de werkgevers. Hierdoor staan we ook sterker in de verdere procedure. Onderteken in de bijlage de petitie! Dit kan ook digitaal op www.fnv.nl/petitienfu 

Printen
Please login or register to post comments.