Laatste nieuwsberichten

Nieuwsbrief CIC

Nieuwsbrief CIC

Namens de CIC willen we jullie fijne feestdagen en een gelukkig nieuw jaar wensen!
Saeeda Lone, Hedy Meijer, Rachel Salvador, Karin Lammering, Frans de Jongh en Mart van der Plas

Voordat wij dit jaar afsluiten blikken we nog even terug op het huidig jaar:

Het jaar 2023 was internationaal een goed jaar voor onze commissie; Rachel werd verkozen tot voorzitter van groep 9.1 en Mart tot secretaris van dezelfde groep. Jellien is onlangs verkozen tot voorzitter van Assembly 9. Wij kunnen namens onze vakgroep Nederland dus goed vertegenwoordigen binnen Europa. En ons profileren in ons vakgebied.

Nederland was op het ERS congres van 2023 beter vertegenwoordigd dan de jaren ervoor en het enthousiasme van de jonge garde die er was belooft veel voor de komende jaren. We zitten dus op de goede weg.

We hopen dat volgend jaar weer veel moois brengt voor iedereen. Daar proosten wij op!

 

Dit jaar sluiten we nog af met een aantal belangrijke punten voor volgend jaar:

ERS verkiezing

Er is een tweede ronde geopend om te stemmen voor Assembly 9 Secretary. De keuze ligt nu tussen een kandidaat vanuit de longfunctie/longfysiologie en een kandidaat vanuit fysiotherapie. Graag willen wij jullie vragen om te stemmen voor de kandidaat vanuit onze groep, Karl Sylvester.

Karl Sylvester was voorzitter geweest van onze groep binnen het ERS. Hij heeft gelobbyd en heeft zijn best gedaan om voor onze groep meer sessies en scholingsmogelijkheden te regelen. Door te stemmen voor Karl hebben ons belangen een stem binnen de Assembly 9.

Stemmen kan tot 7 januari 2024.
 

Abstracts voor het ERS

Heb je een onderzoek uitgevoerd en het resultaten hiervan willen delen? Dan stuur een abstract in voor het ERS Congress 2024. Collega’s vanuit andere landen kunnen veel van je onderzoek leren. Heb je geen onderzoek uitgevoerd maar wel een interessante casus? Stuur dan een clinical case naar het ERS.

Heb je meer informatie nodig over het inleveren en/of schrijven van een abstract of clinical case, dan mail ons commissieinternationalecontacten@nvla.nl. Wij helpen je graag.

Je kan je abstract inleveren tot en met 15 februari 2024.
 

Early Career Members

Het ERS stimuleert de ontwikkeling van jonge leden en is altijd op zoek naar young professionals. Ben je onder de 40 jaar en vind je het leuk om meer vanuit de wereld van longfunctie te ontdekken? Neem alsjeblieft contact met ons.

 

Save the date!

5 maart 2024              ERS Satellites (Gratis voor ERS leden. Je moet alleen inschrijven)
22 maart 2024            NVLA Algemene Ledenvergadering
                                   ERS Review

Printen
Please login or register to post comments.