Laatste nieuwsberichten

Nieuwsbrief Kabiz april 2016

Nieuwsbrief Kabiz april 2016

Per 1-1-2016 zijn geregistreerde Longfunctieanalisten bezig met het aanvragen van herregistratie. Begin maart is door KABIZ nieuwe software voor de registratiedatabase geïmplementeerd. Met behulp van deze nieuwe software kunnen we voor de geregistreerden meer services aanbieden. Het is mogelijk via Mijn KABIZ de status van de aanvraag te volgen, de facturen te downloaden. Tevens worden er automatisch e-mailberichten verzonden ter bevestiging van een aantal stappen in het proces.

Om beveiligingsredenen is de inlogprocedure ook gewijzigd. Het registratienummer wordt niet meer gebruikt als gebruikersnaam, wel het e-mail adres. Heb je bij je registratie geen e-mail adres doorgegeven of is je e-mail adres inmiddels gewijzigd, dan kun je nu niet inloggen. Stuur een bericht met je nieuwe e-mail adres en vermeld je registratienummer per e-mail naar info@kabiz.nl, we passen dan gelijk je e-mail adres aan zodat je weer kunt inloggen. Helaas zijn er bij het live gaan van de nieuwe omgeving een aantal bugs in de software ontdekt, die tijdens de uitgebreide testfase niet naar boven zijn gekomen. Hierdoor zijn een aantal processen verstoord en verloopt de bevestiging van de registratie en herregistratie niet binnen de gestelde termijnen. Er wordt door de leverancier heel hard aan gewerkt. Bij de herregistratie zal coulant worden omgegaan met het verzoek alsnog met terugwerkende kracht per 1-1-2016 te herregistreren tot de problemen met de software zijn opgelost en in ieder geval tot 1 juni 2016.

Hoe kan ik mijn werkervaring invullen?

Bij het indienen van het digitaal portfolio voor de periodieke registratie wordt gevraagd de uren werkervaring over de afgelopen vijf jaar in een excelbestand in te vullen en te uploaden als bijlage. Je krijgt geen punten voor werkervaring. Dit excelbestand kun je ook van te voren invullen en bij het aanvragen van periodieke registratie als bijlage toevoegen. Je vult alleen kolommen A t/m E in. Met de overige kolommen hoef je niets te doen. Je kunt dit formulier vinden op: http://www.kabiz.nl/faq/default.aspxx onder het menu Herregistratie > ‘hoe kan ik mijn werkervaring invoeren?’.

Wat gebeurt er als je geen herregistratie aanvraagt?

De status van registratie wijzigt van kwaliteitsgeregistreerd naar diplomageregistreerd. Je bent niet meer vindbaar in het Kwaliteitsregister Longfunctieanalisten bij register raadplegen. Alleen nog in het Diplomaregister Longfunctieanalisten.

Werkelijke registratieperiode

Met de werkelijke registratieperiode wordt de status van de registratie bepaald. De werkelijke registratieperiode wordt bepaald op basis van diplomadatum of startdatum register.

  • De diplomadatum is ouder dan de startdatum van het register (1-1-2011). De werkelijke registratieperiode is 1-1-2011 + vijf jaar minus 1 dag: 01-01-2011 tot en met 31-12-2015.
  • De diplomadatum is jonger dat de startdatum van het register (1-1-2011). De werkelijke registratiedatum is diplomadatum + 5 jaar minus 1 dag.

Aan het eind van de werkelijke registratieperiode wordt de status kwaliteitsgeregistreerd omgezet in diplomageregistreerd als blijkt dat er geen herregistratie is aangevraagd.

Registratieperiode in het digitaal portfolio

De registratieperiode in het digitaal portfolio kijkt of de werkelijke registratieperiode nog geldt. Als de geregistreerde geen herregistratie heeft aangevraagd bij het eind van de werkelijke registratieperiode, dan is de werkelijke registratieperiode verlopen. Vervolgens wordt een registratieperiode in het digitaal portfolio aangemaakt over de afgelopen vijf jaar zodat de geregistreerde op elk moment kan zien of er herregistratie kan worden aangevraagd. Elke maand verschuift deze periode. Dit betekent dat activiteiten die langer dan vijf jaar geleden zijn uitgevoerd ook niet meer zichtbaar zijn in de registratieperiode. In het hoofdscherm van het digitaal portfolio staat de actuele periode waarover herregistratie kan worden aangevraagd. Voorbeeld: Longfunctieanalist heeft het diploma behaald op 1-7-2010. De longfunctieanalist schrijft zich in op 1-2-2016. De longfunctieanalist krijgt de status diplomageregistreerd. De werkelijke registratieperiode is: 1-1-2011 tot 1-1-2016. Er had voor 1-1-2016 herregistratie moeten worden aangevraagd om de status kwaliteitsgeregistreerd te krijgen. In het digitaal portfolio wordt een registratieperiode opgenomen van de afgelopen vijf jaar om de longfunctieanalist in de gelegenheid te stellen punten behaald vóór de inschrijving in het kwaliteitsregister met terugwerkende kracht in te kunnen voeren. Deze manier gaat uit vanuit een positieve aanname dat iedere longfunctieanalist tot nu toe zijn vak heeft bijgehouden en dit ook kan laten zien en gebruiken bij de herregistratie.

Wat gebeurt er als ik nog niet kan voldoen aan de kwaliteitscriteria?

De periode in het digitaal portfolio wordt elke maand 1 maand opgeschoven zodat er altijd te zien is hoeveel punten in de afgelopen vijf jaar zijn behaald. De longfunctieanalist kan zodra er voldoende punten behaald zijn herregistratie aanvragen. Werkgevers kunnen wel eisen stellen aan de longfunctieanalisten. U kunt het beste navragen bij uw werkgever wat het beleid is. Namens Kabiz 

Bron titelfoto: Flickr, jfcherry
Printen
Please login or register to post comments.