Laatste nieuwsberichten

NSWO onderzoek naar Slaap en Studeren !

NSWO onderzoek naar Slaap en Studeren !

De PR-commissie van de NSWO gaat zich voor en tijdens de komende Nationale Slaapweek, van 21-26 maart 2016, weer ten volle inspannen om maatschappelijke aandacht te krijgen voor het onderwerp Slaap.

Dat doen we volgens traditie weer door middel van een landelijke enquête. Dit jaar is het thema: Slaap en studeren in het hoger onderwijs. Tijdens de Nationale Slaapweek zal een persbericht met de resultaten worden gestuurd naar de landelijke pers. Het persbericht zal tevens op de NSWO website worden geplaatst. We willen binnen een korte periode van enkele weken een groot aantal respondenten te krijgen. Het gaat om studenten binnen het hoger onderwijs (hogescholen of universiteiten). Heb je kennissen die student zijn, die actief zijn binnen studenten/studieverenigingen of heb je ingangen bij universiteiten/hogescholen? Zorg dan dat onderstaand bericht wordt verspreid, bijvoorbeeld via facebook, website, nieuwsbrief of via andere kanalen. We hopen op jullie medewerking! Alle steun is nodig! 

Onderzoek naar Slaap en Studeren

Studeer je aan een universiteit of hogeschool? Doe dan mee aan het landelijk onderzoek naar slaap en studeren onder studenten en maak kans op een cadeaubon van 25 euro. De Nederlandse Vereniging voor Slaap-Waak Onderzoek, de Hersenstichting en een aantal Nederlandse universiteiten onderzoeken de relatie tussen slaap en studieprestaties. Studenten slapen niet altijd gezond, blijkt uit eerder internationaal onderzoek. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor de studieprestaties. Dit onderzoek gaat uitwijzen hoe de situatie in Nederland gesteld is. De bevindingen kunnen leiden tot nieuwe adviezen of maatregelen voor gezonder slaapgedrag bij studenten. Het onderzoek duurt ongeveer 45 minuten, waarvan 30 voor het invullen van een online vragenlijst en 15 minuten voor het uitvoeren van een online werkgeheugentaak. De resultaten worden in maart 2016 gecommuniceerd via de media en www.nswo.nl. Deelnemen kan tot 15 februari 2016. Voor vragen kun je contact opnemen met Kristiaan van der Heijden via: onderzoekslaapstuderen@gmail.com Wil je deelnemen aan dit belangrijke onderzoek? Klik dan op deze link!    

Bron titelfoto: Günter Havlena  / pixelio.de
Printen
Please login or register to post comments.