Laatste nieuwsberichten

Philips investeert in externe long

Philips investeert in externe long

Philips heeft een minderheidsbelang genomen in Alung. Samen met een tiental andere investeerders steekt Philips 36 miljoen in de Amerikaanse start-up.

Het bedrijfje ontwikkelt een externe long, een alternatieve technologie om patiënten te beademen in gevallen waarbij de longen niet mogen worden belast. Met een extern apparaatje wordt bloed aan het lichaam onttrokken waarin het CO2-gehalte wordt genormaliseerd en zuurstof wordt ingebracht. Precies dat wat met ademen gebeurt. Het apparaatje biedt een alternatief voor beademing via een masker of kapje op het gezicht of een slang in de luchtpijp. Volgens een woordvoerder investeert Philips in de nieuwe technologie omdat het aanvullend is op wat Philips zelf in portefeuille heeft. Alung gebruikt het geld voor verdere ontwikkeling en validering van het apparaatje.

ALung Technologies

ALung Technologies, Inc is een  in Pittsburgh gevestigde ontwikkelaar en fabrikant van innovatieve long-hulp-apparaten. Opgericht in 1997 als een spin-out van de Universiteit van Pittsburgh, heeft ALung de Hemolung RAS ontwikkeld als een dialyse-achtige alternatief voor of aanvulling op mechanische ventilatie. ALung wordt ondersteund door Philips, UPMC Enterprises, Abiomed, The Accelerator Fund, Allos Ventures, Birchmere Ventures, Blue Tree Ventures, Eagle Ventures, Riverfront Ventures, West Capital Advisors, en andere individuele investeerders. Voor meer informatie over Alung en de Hemolung RAS, bezoek www.alung.com.  

Bronnen: persbericht ALung en ED.nl, door Hanneke van den Nieuwenhof Titelfoto: ANP
Printen
Please login or register to post comments.