Laatste nieuwsberichten

Rookvrije generatie awards

Rookvrije generatie awards

Het Longfonds, KWF Kankerbestrijding en de Hartstichting roepen iedereen in Nederland op om personen en organisaties te nomineren voor de Rookvrije Generatie Awards. Deze Awards zijn bedoeld voor bijzondere initiatieven die er voor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien.

‘Met deze Awards willen we mensen inspireren om samen met ons op weg te gaan naar een Rookvrije Generatie’, aldus Michael Rutgers, directeur Longfonds en één van de juryleden. ‘We willen onze kinderen beschermen, zij verdienen het om rookvrij op te groeien.’ Zien roken, doet roken. Elke dag raken 100 kinderen verslaafd aan roken. In Nederland sterven elk jaar 20.000 mensen aan de gevolgen van roken. Dat moet stoppen. Michael Rutgers: ‘Iedereen kan iets doen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat onze kinderen niet in de verleiding komen om te gaan roken.’

Kinderen beschermen

Samen op weg naar een Rookvrije Generatie is een beweging die eind 2015 gelanceerd is door de initiatiefnemers Longfonds, Hartstichting en KWF Kankerbestrijding, met als doel de kinderen in Nederland te beschermen en rookvrij te laten opgroeien. Inmiddels is een groeiend aantal partijen actief op weg om zoveel mogelijk plekken waar kinderen komen rookvrij te maken. Voorbeelden hiervan zijn rookvrije schoolpleinen, speeltuinen en sportverenigigen. Nomineer nu voor de Rookvrije generatie awards Kent u een mooi initiatief? U kunt personen en organisaties die een bijdrage leveren aan de Rookvrije Generatie t/m 6 januari 2017 aanmelden voor een nominatie via www.rookvrijegeneratieawards.nl. Uit de aanmeldingen worden nominaties geselecteerd waar vanaf januari op gestemd kan worden. De winnaar van de Rookvrije Generatie Awards 2016 worden gekozen door het publiek en door een vakjury. Op 22 februari 2017 worden de winnaars bekend gemaakt tijdens de negenmaandenbeurs. 

Printen
Please login or register to post comments.